An Architecture Company

Full Client Case Study

Ken, Adam, Thierry and their team were approached to design an eco-friendly commercial development. The client required the building to minimise energy requirements and offer an environmentally conscious design. The project would be completed on limited space and would need to achieve particularly high standards of design to pass the planning requirements.

Having carried out user flow and lighting studies, the architects developed a passively ventilated building with solar electricity production and water heating capabilities. A full waste disposal and recycling system was incorporated, reducing the waste output from the building. The client researched various materials for use in the project.

All of this formed the background to the R&D that was then carried out. Critically, the company had begun by using tried and tested methods to develop the designs. However, it was found that in key areas there were problems for which there was no known solution. At this point, the architects had started carrying out R&D as part of their attempts to achieve an advance in technology.

The Testimonial

“Queens Lane Consultants were consummately professional in the handling of our R&D claim. They had an in-depth and reassuring knowledge of the industry and the type of work which qualified for the rebate. The service they provided was expedient and required relatively little input from ourselves. We pride ourselves on undertaking work that is relevant on a social, economic and environmental level, and as such, often spend over the odds in terms of time researching and developing these ideas; as such, we are very grateful Queens got in touch!”

What is R&D?

Research and Development (R&D) Tax Credits are a government incentive intended to promote R&D in the UK.

An Architecture Company

Full Client Case Study

Ken, Adam, Thierry and their team were approached to design an eco-friendly commercial development. The client required the building to minimise energy requirements and offer an environmentally conscious design. The project would be completed on limited space and would need to achieve particularly high standards of design to pass the planning requirements.

Having carried out user flow and lighting studies, the architects developed a passively ventilated building with solar electricity production and water heating capabilities. A full waste disposal and recycling system was incorporated, reducing the waste output from the building. The client researched various materials for use in the project.

All of this formed the background to the R&D that was then carried out. Critically, the company had begun by using tried and tested methods to develop the designs. However, it was found that in key areas there were problems for which there was no known solution. At this point, the architects had started carrying out R&D as part of their attempts to achieve an advance in technology.

The Testimonial

“Queens Lane Consultants were consummately professional in the handling of our R&D claim. They had an in-depth and reassuring knowledge of the industry and the type of work which qualified for the rebate. The service they provided was expedient and required relatively little input from ourselves. We pride ourselves on undertaking work that is relevant on a social, economic and environmental level, and as such, often spend over the odds in terms of time researching and developing these ideas; as such, we are very grateful Queens got in touch!”

Want to talk to one of us?

Book a call to talk to one of our team members.